Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Refleksjoner

07.10.2011

Komposisjon - Naturens egen og menneskeskapt

 

Vi omgir oss med ulik komposisjoner.

Naturens egne, og menneskeskapte komposisjoner.

Natures egen komposisjon

Vi observerer naturens egen palett, med innslag av millioner av farger og former – vi oppfatter landskapet rundt oss både ubevisst og bevisst. Noen av oss registrerer naturens komposisjoner fortløpende. Vi nyter og tar inntrykkene innover oss. Vi inspireres til kreativitet i opplevelser naturen gir oss. Vi kan se etter kombinasjoner, men også la naturen overaske oss med sine utallige stemninger. Gripe øyeblikket. Naturen har utallige fargenyanser og fargevalører. Inntrykket vi får er nøye avstemt og lar seg lett absorbere inn i vårt sinn som den deiligste sjokolade.

Vi har hele livet ubevisst fått naturens inntrykk. Vi får trygghet i skog og vann, forbinder gult med sola og får en deilig følelse av solnedgangen. Vi lar oss ubevisst påvirke av de ulike stemningene som skapes av årstider og ulike typer vær. Om det er varmt eller kaldt. Seint eller tidlig.

Naturen komponerer også lyder. Fuglelyder og lyden av vann. Vind i ulik grad. Vi lar oss berolige av de ulike lyder og ulike stemninger skapes. Vi søker gjerne tilbake til naturen om vi trenger ro og hvile. Meditasjon og flukt fra virkeligheten.

Menneskeskapt komposisjon

Mennesket ønsker å skape selv. Naturen kan være en inspirasjonskilde og en støtte, men vi ønsker å komponere selv. Vi har skapt former og satt fargene i system. Vi jobber med egne fargepaletter, både i takt med og helt på tvers av hva naturen lærte oss. Vi søker kontraster, noen av oss jobber med farger på en helt fantastisk måte, Vi oppdager nye kombinasjoner i fargevalg som viser seg å være nyskapende og etterlengtede. Vi har ulike preferanser og vi skaper deretter. Noen av oss ønsker å leve i ton i ton løsninger, mens andre utfordrer fargene og jobber med flere kulører for å fremheve eller motstride.

 

 

 

 

Les mer...
07.10.2011

Trender eller egen idetitet

 

Trender eller egen identitet

Når vi kommer til interiør kan vi skape selv, følge trender andre har planlagt for oss, eller en kombinasjon av begge. Trender skapes globalt, og vil påvirke oss om vi vil eller ikke. Vi påvirkes via tekstil, bilindustri, interiørfarger, og annet.

Klarer vi å skape vår egen identitet opp i all påvirkningen? Eller lar vi oss lede an av andres skaperverk? Egen stil, egen identitet er viktig for å skape sin egen historie, her skal det ligge innslag av personlig verdi, design med egenart som varer i generasjoner, tidløs eleganse, her finner man designklassikere som aldri går av moten. Trender kan følges i en kombinasjon med egen stil. Det bør gis rom for innslag av de til enhver tids skapte trender for å få variasjon og fornyelse. Det er ofte slik at man legger en nøytral ramme i sine varige skatter, da er det fantastisk å skape kontraster med nye former og farger fra aktuelle trender.

Ett tips i valg av uttrykk må være; Stå sterkt i deg selv ved valg av dine omgivelser. Tenk igjennom hva som betyr noe, hva som gjenspeiler deg og dine før du velger din helhet. Om du velger alt fra det aktuelle trendbildet vil ditt valg kun vare til en ny trend overtar. velg detaljene til å være trendy, ikke rammen – denne kan du investere i til å vare gjennom flere trendbilder. Skap din egen historie!

Varig Design følger de aktuelle trender, men ønsker mest av alt at våre kunder skal finne egen identitet som varer over tid.  

Vi vil at våre kunder skal stå sterke og tørre å skille seg ut ifra mengden. Trender uniformerer markedet, ikke la de overstyre dine opprinnelige ønsker.

Les mer...
07.10.2011

Tradisjon er trendy!

Vi står i en tid hvor vi søker tilbake til vår opprinnelse, vi trenger forankring. Vi oppsøker lokalprodusert mat, og elsker de opplevelser norsk natur gir oss. Vi søker ro og pusterom. Vi har jobbet hektisk lenge, og nå trenger vi å finne tilbake til hvem vi er og hva vi trenger for å ha det bra. Vi søker de gode følelser og harmoni, en tilstedeværelse som ikke skaper støy, ikke støy for øret og ikke visuelt.

Hva kan vi forbinde med varig? Vi tenker at noe vi kan forholde oss til over lang tid er varig. Hendelser som setter spor, noe som gjør sterkt inntrykk. Noe vi ikke glemmer. En stemning som gir oss gode assosiasjoner oppleves varig. Noe vi ikke ønsker slutt på, noe vi trenger.

Noe varig skaper gode følelser. Varige Stemninger er opplevelser vi ikke kan glemme. 

Noe varig får plass parallelt med ett hektisk liv med mange påvirkninger. Varig bare er tilstede, uten uro og med harmoni.

Merkevaren Varig skal jobbe for å skape de gode følelsene. Gi stemninger som gir harmoni og glede. Vi jobber bevisst med farger og materialer, slik at vi skaper en identitet som beholdes over tid. Vi tenker at tradisjon er trendy. Vi jobber først og fremst for at våre kunder skal skape sin egen identitet, men lar trender møte på veien, dette kan forenes og presenteres i ny drakt. Dette er vår identitet!

 

Avbildet er en av varig sine putekombinasjoner. Puten heter Cobber, og fargen er valgt ut i fra akkurat det - tradisjon med cobber. Varig har tilholdssted på Røros, midt i verdensarven lar vi oss inspirere av omgivelser og historie rundt oss. Stoffer er produsert fra norsk ull og vevet på Gudbrandsdalens uldvarefabrikk i norge, puter er også sydd i norge. ileggsputer er andefjær.

 

 

Avbildet under her, er bilde av vårt nyeste pledd, serien Storwartz. Dette mønsteret er inspirert av mastene på Storwartz. Pleddet er produsert av norsk ull og i norge. Fargen på avbildet pledd heter KULL.

 

 

 

Vi velger farger og materialer som er ekte  - som har forankring i norsk og nordisk natur. Vi ønsker at de fleste produkter skal ha en historie. En norsk kolleksjon som skal gi mening og minner. 

Les mer...